Mijn naam is Daniëlla Venema, aangenaam

Een kleine 9 jaar geleden maakte ik voor het eerste kennis met Australian Labradoodle Pip. Zij liep samen met haar baas bij mijn ouders in de straat en maakte op indrukwekkende wijze contact met mij. Ik was direct gecharmeerd van deze knappe, slimme maar vooral lieve hond. Bij thuiskomst vertelde ik Henk Jan, mijn man, over mijn ontmoeting met Pip. Ik zei tegen hem dat ik ook wel een “doodle” in ons gezin wilde verwelkomen. Nog geen 3 weken later, in 2015, kwam doodle pup Bouke bij ons wonen. Een enorme ondeugd, met altijd zijn eigen agenda. Iedere dag opnieuw toverde hij een lacht op ons gezicht. En dat doet hij nog steeds. Toen Bouke een jaar of 3 was, kwam doodle Diva in ons gezin. Bouke en Diva kunnen het geweldig met elkaar vinden, en wij genieten enorm van hun gezelschap. 

Met de komst van Bouke kwam ik er al snel achter hoeveel tijd en aandacht de vachtverzorging vroeg. Er volgde een zoektocht naar verzorgingsproducten, waarbij ik soms door de bomen het bos niet zag. Ik maakte een selectie van producten en trim gereedschap en begon vol goede moed. Borstelen, blazen, kammen, oogjes vrij knippen etc. Minstens 2 keer per week zette ik Bouke op de trimtafel en verzorgde hem dan van top tot teen. Ik genoot er van, en Bouke kon spelenderwijs aan alle handelingen wennen. Met aan het eind van elk verzorgmoment een heerlijke beloning. Uiteindelijk ben ik Bouke zelf helemaal gaan trimmen, na het volgen van een aantal workshops. En van het een kwam het ander. Ik nam privé lessen bij een zeer ervaren docent om uiteindelijke mijn eigen trimsalon te kunnen openen. Dit gebeurde in 2017, de beste beslissing ooit.
Inmiddels run ik al 7 jaar mijn eigen onderneming, Doodletrimsalon Prins Jan. Een salon speciaal voor de Australian Labradoodle, Goldendoodle, Cockapoo, en overige poedelkruisingen. Nog steeds blijf ik me ontwikkelen qua kennis en vaardigheden. Want in dit vak ben je nooit uitgeleerd. Voor mij geldt het motto “Als je doet waar je hart ligt, hoef je nooit te werken”. Wanneer ik niet aan het trimmen ben, geniet ik van het buitenleven samen met Henk Jan en onze lieverds, Bouke en Diva.